Tetoválás kezelése otthon

2012.03.27. 16:28

Aki esetleg varratni akar, vagy már meg is tette, annak nem szabad elfelejteni, hogy a kész tetkót még 1-2 hétig kezelni kell!

Miután hazaért az illető, vegye le a fóliát (ha van rajta), majd langyos vízzel óvatosan mossa le az esetleges kifolyt festéket, vagy vért. Ez után egy puha törülközővel, vagy papirtörlővel itassa fel a rajta maradt vizet.

Vékonyan kenje be bephantennel, vagy neogranormonnal (babapopsikrém), majd hagyja beszívódni. Ez után már ne rakjon rá fóliát, mert akkor nem kap levegőt a bőr, a krém nem tud beszívódni és ettől ázik a tetoválás, aminek az eredménye az lehet, hogy nem tömödnek, záródnak be megfelelően a pólusok és a kelleténél több festék szivárog és foltos lehet a tetoválás. Ezen kívűl természetesen lasabban is gyógyúl a felület.

Nem kell túlzásba vinni a kenegetést sem, amikor érzi az illető, hogy kicsit száraz, vagy húzódik, akkor érdemes vékonyan bekenni (napi 2-3 alkalom).

A gyógyuló tetoválás sajnos viszket és hámlik, esetleg varrosodik. Semmiképp se vakarjuk meg, vagy tépkedjük le a bőrt, mert foltosságot eredményezhet. (én amikor viszket kicsit erősebben dörzsölgetem egy kis krémmel, de vakarni tilos!)

Amire figyeljünk:

  • Lehetőleg szabadon kell hagyni, semmiféle ruha vagy anyag ne takarja, mert az beleragadhat!
  • Állóvízbe és szaunába semmiképp se menj, amíg nincs meggyógyúlva, mert az fertőzést okozhat! (szauna, strand, kád, medence, stb)
  • Nap ne érje, (lehetőleg azután se, hogy begyógyúlt), mert attól fakóbb lesz a színe a tetoválásnak!
  • Ne vakarjuk, tépkedjük, vagy ütögessük a felületet!

Szerintem aki ezeket a lépéseket betartja és vigyáz a tetoválásra, annak egy szép, élénkszínű (amennyiben szines) tetoválása lesz és a gyógyulást követően semmi féle gondja nem lesz vele.

Nagyon fotos a feltültetett tiltásokat komolyan venni, mert egy komolyabb fertőzés lehet a vége, hogy ha az ember nem figyel rá, de legjobb esetben is csúnya, foltos lehet a tetoválás.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://andratattoo.blog.hu/api/trackback/id/tr124343904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása